Hlavní obsah

Elitní detektiv dostal botičku, prý kvůli padělané parkovací kartě

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Jeden z elitních detektivů plzeňské pobočky Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality si zadělal na malér. Strážníci městské policie mu dali botičku na jeho soukromé vozidlo kvůli padělané parkovací kartě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ta karta byla zjevně nakopírovaná, strážníci to poznali podle ochranného prvku. Na místě to zadokumentovali a poté nasadili na auto botičku,“ řekl Martin Pytlík ze společnosti Parking Plzeň, která zodpovídá za parkování ve městě.

Později strážníci v registru zjistili, že se jedná o jednu ze tří parkovacích karet, které magistrát poskytl protikorupčnímu útvaru zdarma pro služební účely.

„Když jeli strážníci zpátky vyřídit s řidičem přestupek, za sklem modré felicie už byla karta pravá. Celou věc jsem s podezřením na protiprávní jednání předal odpovědnému pracovníkovi expozitury, který u nás vyjednával parkovací karty. Řekl mi, že to budou řešit,“ pokračoval Pytlík s tím, že hodnota všech tří těchto karet opravňující stání na rok do všech městských parkovacích zón je 186 tisíc korun.

Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek k celé záležitosti uvedl, že padělání karty prokázáno nebylo. „Dotyčný policista se přiznal pouze k tomu, že do soukromého vozidla použil pakovací kartu určenou pro služební potřeby. Tím porušil interní nařízení svého nadřízeného a byl také v rámci jeho kázeňské pravomoci potrestán,“ sdělil Skřepek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám