Hlavní obsah

Dvojice unesla v Ostravě muže, musel se svléknout a uklidit sklep

Právo, hon
Ostrava

Asi nejhorší hodinu svého života zažil muž, kterého v pondělí minulý týden v době, kdy byl na návštěvě u známých, měla přepadnout v Ostravě dvojice násilníků, bratrů. Ti ho údajně nejen unesli, ale donutili ho se i svléknout. O případu informovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Sklep, kde muže věznili.

Článek

Vše se mělo odehrát v bytě, kde se potkalo několik mladých mužů kvůli brigádě. Návštěvu narušili dva neznámí muži, kteří údajně bydlí ve stejném domě. Začali se s majitelem bytu dohadovat.

Řidič Škody Fabia jel v Ostravě v protisměru. Svědek ho natočil

Krimi

Pře se točila kolem jízdního kola a pervitinu. Sedmatřicetiletý muž, který byl v bytě na návštěvě, následně odešel z bytu a po cestě mu vypadly peníze. Těch se měla zmocnit zmíněná dvojice mužů a donutila jejich majitele, aby s nimi šel do sklepa.

Násilník ohrožoval v Ostravě studenty sekáčkem na maso, skončil ve vazbě

Krimi

Ve sklepě pak začala dvojice muže vydírat, a dokonce ho podle jeho výpovědi mučili různými předměty. Podle své výpovědi se musel dokonce svléknout a uklidit sklep. „Nakonec jeden z mužů měl říci, že pro ně začne krást a bude jejich otrok. V samotném závěru ho měli donutit si kleknout a přísahat, že to nikomu neřekne a také že nebude volat policii. Nakonec vyděšeného muže ze zajetí pustili,“ uvedla Michalíková.

Muž v šoku zkontaktoval kamarády a nastínil jim, co zrovna prožil. Pak na naléhání přátel celou událost oznámil na linku 158.

Na dálnici za Ostravou zadrželi afghánské uprchlíky s malými dětmi

Krimi

„Po přijatém oznámení policisté začali po podezřelých mužích pátrat. Během krátké doby došlo k jejich zadržení. Komisař podal na oba muže podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě prokázání viny hrozí obviněným až desetileté vězení,“ dodala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám