Hlavní obsah

Na dálnici za Ostravou zadrželi afghánské uprchlíky s malými dětmi

– Ostrava
Právo, hon

Skupina devíti uprchlíků z Afghánistánu se skrývala v nákladním prostoru dvou litevských kamionů, které kontrolovala policie na čerpací stanici na dálnici D1 u Ostravy. Policisty na nezvané hosty v návěsech kamionů upozornil řidič jednoho z nich.

Foto: Policie ČR

Zadržená skupina migrantů pocházejících z Afghánistánu.

Článek

Na obsluhu čerpací stanice se řidič kamionu obrátil s podezřením, že v návěsech jejich kamionů se nachází nějaké osoby. „Krátce po oznámení přijeli na místo policisté. Skupina dvou rodin, čítajících čtyři dospělé a tři malé děti, vystoupila ještě před příjezdem policistů z prvního kamionu a další dva muže nalezli policisté v návěsu druhého kamionu,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Nehoda, nebo surový útok? Soud řeší případ zraněné těhotné ženy

Krimi

Migranti byli zajištěni a věc si na místě převzala cizinecká policie. „Osoby uváděly, že pocházejí z Afghánistánu. Policisté ověřili dokumenty, rumunské doklady žadatelů o mezinárodní ochranu a vyslechli řidiče kamionů a zadržené migranty, kteří policistům sdělili, že do nákladového prostoru vozidel se dostali bez vědomí řidičů v Rumunsku,“ dodala mluvčí.

Vyčerpaní migranti zvonili u domů na Benešovsku

Krimi

Rodiče s dětmi byli umístěni do Zařízení pro zajištění cizinců v Bělé-Jezové, muž byl předán do zařízení ve Vyšních Lhotách a mladistvý cizinec byl předán orgánům sociální péče o děti a mládež. „Nyní bude probíhat správní řízení k jejich předání do státu, ve kterém podali žádost o mezinárodní ochranu,“ dodala Jiroušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám