Hlavní obsah

Dva smyky, čelní střety. V Královéhradeckém kraji se krátce po sobě srazila auta s autobusy

Hned dvě srážky osobního auta s autobusem krátce po sobě téměř podle stejného scénáře řešili policisté na Trutnovsku a Náchodsku v Královéhradeckém kraji. V obou případech dostala vozidla smyk na zledovatělé vozovce a došlo k čelním střetům, autobusy se pak zastavily o stromy.

Foto: Policie ČR

Autobus po střetu s osobním autem v Královéhradeckém kraji narazil do stromu.

Článek

Nehody se staly v úterý, nejdřív mezi obcemi Lachov a Bohdašín chtěl řidič auta značky Škoda Octavia podle policie zřejmě přibrzdit před protijedoucím autobusem, ale dostal se na zledovatělé silnici do smyku.

Následoval čelní střet. „Osobní vozidlo bylo odhozeno mimo vozovku. Autobus rovněž skončil mimo silnici a zastavil se nárazem do stromu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 220 tisíc korun,” informovala ve středu o nehodě mluvčí policie Lucie Konečná.

Autobus na Semilsku se převrátil do potoka. Šest zraněných

Krimi

Výsledky dechových zkoušek na alkohol byly u obou řidičů negativní. Z cestujících v autobusu se nikdo nezranil, záchranka ošetřovala jen spolujezdce z osobního vozidla.

„Ke druhé nehodě došlo na Trutnovsku po třetí hodině odpolední, kdy dosud neustanovený řidič osobního vozidla zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a na vozovce dostal smyk,” uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nehoda osobního auta s autobusem v Královéhradeckém kraji

Následovala srážka s právě přijíždějícím autobusem, který se zastavil nárazem do pařezu.

Na Pardubicku auto čelně narazilo do autobusu, čtyři zranění

Krimi

„Řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Dechová zkouška řidiče autobusu měla negativní výsledek. Veškeré okolnosti jsou nadále v šetření příslušných policistů,” dodala Konečná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám