Hlavní obsah

Dva lyžaři z Německa se srazili v Bublavě

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bublava

Dva lyžaři z Německa se v neděli odpoledne v plné jízdě srazili na sjezdovce ve skiareálu Bublava na Kraslicku. Jeden z nich byl bez přilby, s těžkým zraněním v nemocnici ale nakonec skončili oba.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Srážka kolem čtvrté hodiny byla podle Horské služby velmi prudká. „Zřejmě si chtěli ještě užít poslední jízdu, protože skiareál má otevřeno do čtyř. Asi pospíchali k autu a nedávali pozor na okolí. Naštěstí jejich nehodu viděli pracovníci zdejších vleků a ti nás okamžitě zavolali,“ popsal okolnosti nehody náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Záchranáři Horské služby ihned vyrazili na místo, dispečink požádal také o pomoc záchrannou službu z Německa. „Na místo dorazil německý lékař a zranění obou mužů vyhodnotil jako těžká a kvůli vážnému poranění hlavy u jednoho z nich povolal zahraniční leteckou záchranku,“ uvedl mluvčí Horské služby Radek Zeman.

Členové Horské služby muže ošetřili, umístili do vakuové matrace a převezli na saních za sněžným skútrem na domluvené místo. Jednoho z nich převzala posádka německého vrtulníku, druhého pak sanitní vůz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám