Hlavní obsah

Dva cyklisté v Moravskoslezském kraji spadli z kola, jeden z nich zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva případy třiapadesátiletých mužů, kteří v Moravskoslezském kraji zkolabovali při jízdě na kole, zaznamenali tento týden moravskoslezští záchranáři. V jednom případě, v sobotu dopoledne, muž zemřel. Ve druhém, k němuž došlo už v úterý, se cyklistu podařilo zachránit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Novější událost se stala v sobotu nedaleko obce Staré Heřminovy na Bruntálsku. "Cyklista zkolaboval a po pádu z kola zůstal ležet bez známek života. Na místo vyjely pozemní posádky z Bruntálu a vzlétl vrtulník z Ostravy," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Třiapadesátiletému muži začali poskytovat první pomoc svědci nehody, kteří také zahájili srdeční masáž. Ve snaze o záchranu pokračovali desítky minut i záchranáři. "Veškerá poskytovaná péče však byla marná a zasahující lékaři nakonec museli konstatovat smrt," uvedl.

Podobný případ řešili záchranáři v úterý na Třinecku. Poblíž jízdního kola tam byl nalezen muž, rovněž ve věku 53 let. V tomto případě se díky prováděné resuscitaci podařilo obnovit činnost srdce. "Pacient pak byl následně transportován do třinecké nemocnice a předán na tamním anesteziologicko-resuscitační oddělení," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám