Hlavní obsah

Dva cizinci sháněli v Praze kalašnikov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Střelnou zbraň AK-47, známou podle jejího vynálezce jako kalašnikov, chtěla koupit v jednom z pražských obchodů dvojice cizinců, neměli ale přitom zbrojní průkaz ani potřebné doklady. Za umožnění nákupu pak nabízeli peníze. Poté, kdy je prodejce odmítl, je policie zadržela, když byli na cestě do Německa.

Muži podezřelí z nedovoleného ozbrojováníVideo: Policie ČR

 
Článek

V obchodě se zbraněmi a taktickým vybavením se dvojice mužů objevila minulý týden a ptali se na zbraň.

Mladík střílel sousedovi do okna. Policie pak našla zbrojní arzenál

Krimi

„Prodavač po nich chtěl, aby mu ukázali zbrojní průkaz a povolení k nabytí vlastnictví zbraně. To cizinci neměli a nabízeli peníze za to, když jim prodá automatickou pušku AK-47, takzvaný kalašnikov, bez těchto potřebných dokumentů,” informoval v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Prodejce takový byznys odmítl a muži odešli s nepořízenou. Po oznámení se případem začali zabývat kriminalisté z odboru extrémismu a terorismu pražské policie.

Muž přinesl do baru v Sokolově zbraně a choval se divně. Skončil ve vazbě

Krimi

Kriminalisté přišli podezřelým na stopu během pár hodin a dostihli je na dálnici v Ústeckém kraji, když jeli autem do Německa.

Foto: Policie ČR

Muži podezřelí z nedovoleného ozbrojování

Celkem skončili v poutech tři lidé, u dvou z nich policie zahájila trestní stíhání pro nedovolené ozbrojování, za což jim hrozí až pětileté vězení. Informace k třetímu zadrženému policie neuvedla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám