Hlavní obsah

Muž přinesl do baru v Sokolově zbraně a choval se divně. Skončil ve vazbě

Sokolov

Z nedovoleného ozbrojování obvinili policisté 42letého muže v Karlovarském kraji. Minulý týden v sobotu podle vyšetřovatelů přinesl do jednoho z barů v Sokolově dvě zbraně, z nichž jednou byl funkční samopal.

Foto: Profimedia.cz

Samopal Škorpion vzor 61. Ilustrační foto

Článek

Podezřelý muž přišel do sokolovského baru ve večerních hodinách. „Zde měl položit vedle sebe na lavici zbraň a dle zde přítomných osob se chovat podivně. Jeden z návštěvníků jeho chování oznámil obsluze baru, která na místo zavolala policejní hlídku,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Kateřina Pešková.

Obviněný na to podle mluvčí reagoval tak, že jednu zbraň schoval pod lavici, na které seděl, a druhou šel ukrýt na toalety.

Bývalý přerovský strážník dostal za zastřelení mladíka dva roky vězení

Krimi

„Když po pár vteřinách vyběhl z toalet, byl zadržen policejní hlídkou. Policistům poté vydal přes šest desítek různých nábojů a dvě pouzdra na střelné zbraně, které měl u sebe,” upřesnila mluvčí s tím, že v baru pak její kolegové našli dvě střelné zbraně.

„Jednalo se o samopal vzor 61 Škorpion a tzv. flobertku. Obviněný muž tak držel bez náležitého povolení nejméně samopal, kdy bylo expertízou zjištěno, že se jedná o krátkou kulovou samočinnou zbraň, která odpovídá kategorii A, a je tedy zbraní střelby schopnou, tudíž i zakázanou,” sdělila Pešková.

Syn pobodal v potyčce otce, oba byli opilí

Krimi

Prověřováním policisté zjistili, že muž nevlastní ani nikdy dřív neměl zbrojní průkaz nebo licenci.

Soud po návrhu policie a státního zastupitelství poslal podezřelého do vazby. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,” dodala Pešková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám