Hlavní obsah

Drama na tanečním kroužku ve Zlíně, opilec mířil zbraní na rodiče i děti

– Zlín

Teprve pod hrozbou namířené služební pistole městského policisty přestal opilý 45letý muž s plynovou pistolí v ruce ohrožovat rodiče s dětmi v centru Zlína. Velmi dramatické chvíle se odehrály v pondělí vpodvečer.

Foto: MP Zlín

Plynová pistole byla věrnou kopií ostré zbraně. Foto MP Zlín

Článek

„V jedné z budov se podle svědků nacházel muž, který míří střelnou zbraní na ostatní a cosi hlasitě vykřikoval. Strážníci proto s využitím balistických ochranných prostředků vstoupili do objektu a zpozorovali ozbrojence, který pistolí mířil do otevřených dveří, odkud vycházeli rodiče s dětmi navštěvujícími taneční kroužek,“ informoval v úterý o případu Pavel Janík z Městské policie Zlín.

Vystrašení rodiče s dětmi po jeho spatření ustupovali zpět za dveře a snažili se ukrýt ve druhé místnosti. Na první výzvy strážníků opilý ozbrojenec nereagoval. Naopak zvýšil napětí uvnitř budovy.

Opilý agresor s pistolí donutil kurýra lehnout si na zem

Krimi

„Muž se otočil směrem k hlídce a namířil pistolí přímo na strážníky. Ti proto použili donucovací prostředek hrozby namířenou služební zbraní a zopakovali předchozí výzvu,“ uvedl Janík.

Teprve při pohledu na hlavně služebních pistolí agresor povolil napřaženou ruku se svou pistolí a vzdal se. „Hlídka jej poté zpacifikovala a přiložila mu služební pouta,“ doplnil Janík.

Mladík na Zlínsku se snažil vytlačit policejní auto ze silnice, zastavila ho pistole

Krimi

Orientační vyšetření u něj prokázalo přes 2,3 promile alkoholu v krvi. Na rodiče s dětmi mířil plynovou pistolí, která je replikou ostré zbraně a je od ní na první pohled nerozeznatelná.

Pro podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování jej strážníci předali kolegům z republikové policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám