Hlavní obsah

Drahé kameny loupil zřejmě také policista

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policista z Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje se zřejmě podílel na loupežném ozbrojeném přepadení ženy v rodinném domku, při kterém ještě s komplicem vzal drahé kameny ze sbírky vltavínů v hodnotě více než půl miliónu korun.

Článek

Uvedla to v pátek tisková mluvčí Inspekce Policie České republiky Radka Sandorová. „Policista pod pohrůžkou střelné zbraně a se slovy: "Lehni si na zem a dej ruce za záda, dej mi kamínky a nic se ti nestane," spoutal poškozenou ženu, přičemž jí páskou přelepili oči i ústa. Následně oba pachatelé prohledali dům,“ upřesnila.

Lup si podle ní pachatelé rozdělili a ukryli s úmyslem jej prodat a peníze si ponechat pro vlastní potřebu. „Velké množství z odcizených kamenů bylo zajištěno při domovních prohlídkách,“ sdělila.

Pracovníci inspekce zadrželi kromě policisty a komplice, kteří jsou nyní stíhaní pro podezření ze spáchání zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody, ještě jednu osobu.

Ta je stíhaná pro účast na zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. Akce inspekce, na níž se podílela i českobudějovická kriminálka, nesla název Šutr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám