Hlavní obsah

Děti zavřené v horku v autě v Pardubicích volaly o pomoc. Matka se divila, proč to někdo řeší

Novinky, kub
Pardubice

Hned tři děti zavřené v zaparkovaném autě v horkém počasí našli strážníci v Pardubicích. Trojice volala maminku, rodiče ale nebyli k nalezení. Strážníci nakonec využili toho, že okénka v autě nebyla na elektrické ovládání, ale na kličku, a přiměli pětiletou holčičku, aby je otevřela.

Foto: MP Pardubice

Děti v rozpálením autě v Pardubicích

Článek

Hlídku strážníků na naříkající děti v zaparkovaném autě upozornil ve čtvrtek kolemjdoucí. Vozidlo stálo na přímém slunci a za zavřenými okny byla vidět trojice dětí.

„Plakaly a volaly maminku. Děti byly ve věku pět a tři roky a osmiměsíční kojenec. Viditelně přes okénko děti trpěly stoupajícím horkem. Naštěstí ve vozidle nebyla okénka na elektrické ovládání, ale na kličku,” sdělili v pátek strážníci.

Američan nechal roční dvojčata v autě a šel do práce. Obě děti zemřely

Zahraniční

Hlídka požádala nejstarší z dětí, pětiletou holčičku, aby okénka spustila dolů. Strážníci pak děti uklidnili, rodiče dorazili po zhruba dvaceti minutách.

„Ani jejich přístup nebyl ukázkový. Událost zlehčovali, matka se podivovala nad tím, že se strážníci o takovou věc zajímají. Vzhledem k závažnosti situace a jednání, které mohlo být porušením zákona o sociálněprávní ochraně dětí, strážníci věc oznámí správnímu orgánu,” dodala městská policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám