Hlavní obsah

Batole v zimní bundě zůstalo v Brně zavřené v autě. Smáčel ho pot a plakalo

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Strážníci v brněnských Židenicích vytáhli v úterý odpoledne ze zamčeného auta dvouletou holčičku. Dítě bylo upoutané v autosedačce, navlečené v zimní bundě a podle strážníků usedavě plakalo. Matka dívky později dorazila. Úřady budou řešit, zda se dopustila přestupku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková uvedla, že dítě bylo zavřené v autě nejméně dvacet minut. „Na přímém slunci v bílé toyotě seděla dvouletá holčička upoutaná v dětské sedačce a usedavě plakala. Strážnice si všimla, že je oblečená v zimní bundě a na čele jí vyskakují krůpěje potu,“ sdělila mluvčí.

Strážnice měla obavy o zdraví dítěte a pootevřeným okénkem otevřela dveře. „Dítě vyndala z autosedačky a vzala ho do náruče. Po chvíli se děvče uklidnilo a na místo také dorazila matka, kterou mezitím sehnal strážník,“ upřesnila Kadrnožková.

Holčičce se podle ní ulevilo poté, když z ní sundali bundu. Záchranku nakonec nebylo nutné volat. „Pro čtyřiatřicetiletou ženu tím ale případ nekončí, hlídka městské policie totiž uvědomila správní orgán o podezření z přestupku proti sociálně-právní ochraně dětí,“ dodala mluvčí.

Opilá matka nechala v Příbrami batole na balkóně, sousedy zburcoval pláč

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám