Hlavní obsah

Cyklistka nepřežila střet s autem, přejelo ji i nákladní auto

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Devětačtyřicetiletá cyklistka z Královéhradecka zemřela v pondělí těsně po šesté hodině ranní při dopravní nehodě, k níž došlo na silnici z Hradce Králové do Náchoda, u odbočky na obec Lochenice.

Foto: , Novinky

Článek

„Sedmačtyřicetiletá řidička, také z Královéhradecka, jedoucí ve Škodě Favorit ve směru od Hradce na Náchod, se s největší pravděpodobností plně nevěnovala řízení vozidla a přehlédla chodkyni vedoucí jízdní kolo a přecházející hlavní silnici. Nárazem byla postižená odhozena do protisměru,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

Smrtelné zranění, které žena utrpěla, však neodpovídá nárazu s osobním vozem. Je tedy pravděpodobné, že v protisměru byla žena následně přejeta nebo zraněna některým z nákladních vozidel, které tudy v tu chvíli projížděly.

„U nehody figuroval i autobus. Ale jeho řidiči, který jel ve směru za Favoritem, nehodu viděl a se podařilo zastavit. Je to tedy svědek,“ dodala Pešavová a dodala, že alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou.

Dopravu na vytížené komunikaci po nehodě zkomplikovala uzavírka nutná kvůli šetření policie a odklízení nehody. Obousměrná objížďka vedla po silnicích třetích tříd přes obce Sendražice a Neděliště. Po jedenácté hodině už byla silnice v obou směrech průjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám