Hlavní obsah

Čtyři miliony ukradené z domu na Zlínsku: Policie obvinila dva recidivisty

Novinky, kub
Zlín

Policie zadržela a obvinila dva muže, které podezírá z únorové krádeže v jedné z obcí na Zlínsku. Podle vyšetřovatelů tehdy vykradli trezor v rodinném domě a z místa odnesli hotovost a věci za téměř čtyři miliony korun. Oba jsou pro kriminalisty známé firmy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté z krádeže a porušování domovní svobody obvinila dva muže ve věku 49 a 56 let. „Vykradli rodinný dům a jeho obyvatele připravili o téměř čtyři miliony korun,” sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Na stopu dvěma podezřelým přišli policisté zejména díky poznatkům o tom, jakým autem se pohybovali u rodinného domu. Pátrání trvalo několik měsíců.

Krádež se stala během dne. Ve které obci k ní došlo, policie neupřesnila. Policisty tehdy přivolala majitelka domu. „Pachatelé odcizili zejména peníze, ale také elektroniku,” upřesnila mluvčí.

Dva kasaři dělali trezory ve velkém, přišli si na čtyři miliony

Krimi

Starší ze zadržených podle ní pochází přímo z města, kde se krádež stala, mladší je ze západních Čech. „Mladší z pachatelů se v místě trvalého bydliště dlouhodobě nezdržoval, navíc nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody za obdobnou trestnou činnost,” uvedla Kozumplíková s tím, že policie muže vypátrala minulý týden na Blanensku a převezla ho rovnou do věznice.

„Oba muži za sebou mají kriminální minulost. Mladší byl trestaný celkem pětkrát pro majetkovou trestnou činnost, starší má v rejstříku trestů celkem 16 záznamů pro trestnou činnost násilnou i majetkovou. Nyní oběma recidivistům v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám