Hlavní obsah

Policie dopadla sériového zloděje z Ostravy, vykradl dvě desítky aut

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z vloupání do 20 vozidel obvinila policie v těchto dnech 44letého muže z Ostravy. Od ledna letošního roku muž způsobil škodu za 800 tisíc korun. Kromě vykrádání aut okradl také spícího člověka.

Foto: Policie ČR

Vykradené auto. Ilustrační foto

Článek

„První případ se datuje koncem ledna, poslední počátkem září letošního roku. Muž si vybíral parkoviště, včetně těch rozsáhlých u nákupních center, nebo další místa určená pro odstavení vozidel po celém krajském městě. Scénář byl u většiny případů stejný - vhodným předmětem buď rozbil okno odstaveného vozidla, nebo do něj vnikl přes zámek. Odnášel si věci, které bylo možno rychle prodat,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Většinou šlo podle ní o autorádia a navigace, v některých případech také o notebooky nebo pracovní nářadí. „V jednom případě měl obviněný po poškození ukotvení střešního nosiče jízdních kol u odstaveného vozidla odcizit připevněné jízdní kolo,“ dodala mluvčí.

Dále mu policisté kladou za vinu, že v jeden červnový den v brzkých ranních hodinách využil podnapilosti a spánku muže, který se pohyboval před vchodem do domu v Moravské Ostravě. „Odcizil mu tašku, ve které měl poškozený kromě jiného mobilní telefon a peněženku,“ doplnila mluvčí.

Dvojice ukradla desítky aut, která prodávala za zlomek ceny. Některá podpálili

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám