Hlavní obsah

Číšníka bodl žák základní školy

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁLŮV DVŮR

Berounská policie zná pachatele, který ve čtvrtek po jedenácté večer bodl nožem výčepního hostince U Ciprů v Králově Dvoře. Je jím patnáctiletý žák, který by měl příští rok ukončit povinnou školní docházku.

Článek

"V sobotu ho policie propustila domů," řekl v neděli Právu pachatelův strýc. Zdůraznil, že s činem synovce naprosto nesouhlasí. Současně se však ohradil proti verzi, kterou médiím sdělil personál hostince.

Událost se podle personálu měla odehrát tak, že ve čtvrtek před půlnocí přišli do podniku čtyři rozjaření mladiství chlapci. Objednali pití, ale narazili. Číšník žádal jejich občanské průkazy.

Přítomná servírka hostince Ivana Přibylová popsala v médiích reakci odmítnutých následovně: "Byla jsem s kolegou ve službě a bylo nám jasné, že nejsou plnoletí. Nechtěli jsme jim nalít a pochopitelně jsme jim ani nerozměnili peníze na hrací automaty. Ve vzteku tedy vyvolali bitku! Jedné slečně rozbili hlavu a jednomu mladíkovi natrhli obočí. Pak vyšel kolega před hospodu a tam se to stalo. Jeden z těch grázlů ho bodnul do prsou."

Testy na alkohol prý policie neprovedla

Pachatelův strýc Právu sdělil, že je Rom. Jeho synovec v hostinci byl ještě se stejně starým bratrancem, dvěma šestnáctiletými sestřenicemi, jeho šestnáctiletou dcerou a dalším, osmnáctiletým Romem.

"Ten osmnáctiletý objednával nealkoholické nápoje. Skupinka byla ze strany personálu a některých hostů napadena rasistickými výroky. Synovce manželka výčepního uchopila za límec a vyváděla ho z hostince. Vytrhl se jí. Dala mu facku. On ji vrátil. Tři štamgasti si stoupli před dveře. Tak to začalo," řekl strýc obviněného pachatele.

K bodnutí do pravého boku žeber výčepního podle něho došlo v okamžiku, kdy na jeho synovce měl výčepní v hospodě zaútočit pivním půllitrem. "Výčepní má okolo metráku a synovec váží pětapadesát kilo. Alkohol nepili. Ani u Ciprů, ani nikde jinde. Policie proto ani testy na alkohol neprovedla," řekl s odvoláním na svědectví dcery. Upozornil, že synovce s jeho příbuznými policie zadržela ještě v noci ze čtvrtka na pátek. "Bylo to krátce po půlnoci," dodal.

Náhodně telefonicky kontaktovaní obyvatelé Berouna verzi pachatelova strýce zpochybnili. "Vyviňovat synovce pomocí verze nutné obrany a obvinění personálu z rasistického útoku není fér. Žák základní školy nemá před půlnocí v hospodě co dělat. Takže podle mě to není o rasismu, ani nutné obraně. Patnáctiletí do noční hospody prostě nepatří. Výčepní měl zavolat policii. Ne vyletět na výrostka s půllitrem jak rozzuřenej bejk," odpověděl Právu jeden z občanů Berouna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám