Hlavní obsah

Chtěla jsem ho vytrestat, řekla soudu zdravotnice, která píchla muži nebezpečnou látku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Před olomouckým soudem stanula šestapadesátiletá zdravotní sestra z Šumperku Šárka Groerová, podezřelá z pokusu o vraždu svého bývalého partnera. Muži podle obžaloby píchla látku oslabující svalstvo, po jejíž aplikaci se může člověk udusit. Namluvila mu přitom, že jde o očkování proti tetanu. Muž její zákrok přežil. Žena v pátek tvrdila, že látka byla již neúčinná. Muže prý chtěla pouze postrašit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté původně případ vyšetřovali pro ublížení na zdraví. Žena byla nakonec obžalována z pokusu o vraždu.

Případ se stal v květnu roku 2013 v rodinném domě v Dlouhomilově. Poté, co muži pod záminkou očkování píchla látku, kterou využívají anesteziologové, řekla mu, že do hodiny zemře. Po aplikaci měl muž dvojité vidění, křeče a problémy s dýcháním.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Byla si dobře vědoma, že se látka používá v anestezii. Jejím účinkem je rychlé navození paralýzy, látku je nutné dodávat pouze v podmínkách, kdy je možné zajistit umělou plicní ventilaci," uvedla státní zástupkyně Alice Ondrášková.

Látku mi aplikovala do ramena. Pak si sedla, rozdělala další ampuli, píchla si to do stehna
poškozený

Podle obžaloby měla zdravotnice praxi na oddělení ARO a JIP. Groerová si vzápětí látku aplikovala sama a snědla prášky lexaurin, chtěla prý spáchat sebevraždu. Uvědomila si prý, že udělala hloupost.

U soudu tvrdila, že látka, kterou bývalému partnerovi aplikovala, byla již prošlá a neúčinná. "Ten den mě vytáčel různými uštěpačnými poznámkami. Řekla jsem si, že ho také vytrestám. Nachystala jsem si látku, byla prošlá pět let. Kdyby to fungovalo, reakce by nastala okamžitě, ne za hodinu. Navíc se látka aplikuje do žíly, ne do svalů," hájila se žena.

Chtěla ho prý postrašit

Obžalovaná už práci zdravotní sestry po incidentu nevykonává. "Chtěla jsem ho naštvat a postrašit. Věděla jsem, že je úzkostlivý na svůj zdravotní stav," řekla. Muž, který obžalovanou opustil rok před incidentem, u soudu požadoval za nemajetkovou újmu 10 000 korun.

"Látku mi aplikovala do ramena. Pak si sedla, rozdělala další ampuli, píchla si to do stehna a řekla, že do hodiny oba končíme. Zkoušel jsem se zachránit, sedl jsem do auta a šel hledat lékařskou pomoc. Cestou jsem už špatně viděl," uvedl muž. Přijel ke známým a ti mu zavolali záchranku. Muži se už začalo špatně dýchat, záchranáři mu nasadili kyslík. "Cítila asi můj odchod jako podraz. Myslel jsem si, že mě chce usmrtit," dodal muž.

O případu informovali policisté v polovině května 2013, před soud se dostal až po více než dvou letech. Šestapadesátiletá žena byla původně obviněna z ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování, za což by jí hrozily až tři roky vězení. Případ byl nakonec překvalifikován na pokus o vraždu s mnohem vyšší sazbou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám