Hlavní obsah

Chodec zbil v Ostravě řidiče, který na něj zatroubil

– Ostrava
Právo, ab

Nervy na uzdě patrně neudržel 24letý chodec poté, co na něj zatroubil 71letý řidič. Nejenže mu nadával, ale zbil ho tak, že senior musel být ošetřen. Incident se stal v pátek v podvečer v Ostravě-Porubě. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

„Jednasedmdesátiletý řidič vozu Škoda Felicia Combi měl na chodce pohybujícího se po vozovce zatroubit, načež měl následovat verbální i fyzický atak chodce vůči řidiči,“ uvedla Holčáková. Jak sdělila, chodec řidiče bil, opakovaně udeřil do hlavy, kopl ho do hrudníku, útok doprovázel vulgárními nadávkami. Poškodil mu přitom také auto, například zrcátko.

„Jeden ze svědků události přivolal policisty, kteří 24letého muže zadrželi a přivolali také záchranáře. Ti poškozeného transportovali k ošetření do nemocnice,“ popsala s tím, že doba léčení není dosud specifikována. Škoda na autě byla předběžně vyčíslena na asi 6 tisíc korun. Policie případ šetří jako přečiny ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci.

Ostravští policisté podle Holčákové letos prověřují již několik případů agrese na silnici, obdobná situace byla i loni. „Znovu proto apelujeme k větší ohleduplnosti na silnicích. Ani odlišné názory na způsob jízdy či chůze po silnicích neopravňují zúčastněné k jakýmkoliv atakům,“ upozornila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám