Hlavní obsah

Chodec se od střelby neozval, třetí kulku nenašli

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Detektivové z Inspekce ministra vnitra se stále snaží vypátrat muže, na kterého v pondělí v Plzni střílel dopravní policista. Po neukázněném chodci, který na sebe policistu upozornil chůzí na červenou přes frekventovanou silnici, jako by se slehla zem.

Foto: Jitka Doubravová

V minulém roce proběhlo vážení ve Snack baru v Příbrami, moderoval Petr Vágner

Článek

"Rádi bychom s ním mluvili, a proto se ho taky snažíme najít. Ale není to snadné. Máme jen jeho hrubý popis. Pokud se sám nepřihlásí, šance ho objevit je mizivá. Ten muž se zatím neozval," řekl šéf Inspekce ministra vnitra Miroslav Borník.

Podle něho je výpověď tohoto svědka důležitá proto, aby inspekce slyšela i druhou stranu. "To znamená, že by se potvrdilo nebo vyvrátilo to, co tvrdil střílející policista, protože přímo u toho prakticky žádní svědci nebyli," vysvětlil Borník.

Proč svědek zůstává stále v anonymitě, nechtěl šéf inspekce příliš komentovat. "Těžko říci. To by byly jen spekulace. Pokud se nepřihlásí, dává prostor řadě dohadů včetně toho, že to byl člověk, který neměl čisté svědomí," míní Borník.

Inspekce proto vyzvala svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace ke střelbě na křižovatce ulic Klatovská a U trati, aby zavolali na číslo 974320620.

Třetí kulka se stále nenašla

Vyšetřovatelé však také zatím nemohou vyloučit ani možnost, že chodce zasáhla jedna ze tří vypálených kulek. Dvě se totiž našly, třetí nikoli. Na druhou stranu lékaři jsou povinni ohlásit každého pacienta se střelným zraněním.

Borník zatím nedokázal odhadnout, kdy inspekce případ uzavře. Vše má nyní v rukou státní zástupkyně, která policistu dosud neobvinila. 

Podle zástupce plzeňského policejního ředitele Jiřího Černého byl chodec 170 centimetrů vysoký, snědší pleti a měl na sobě modré triko a černé kalhoty. Podrobnějšími informacemi o jeho vzhledu policie nedisponuje.

Nad zmizením chodce kroutí nevěřícně hlavou i oslovený psycholog. "Když po mně začne střílet policista, je normální, že začnu utíkat. Pak bych se ale někde za rohem schoval, aby mě nezasáhl. Potom bych to šel ohlásit. To by udělala většina lidí," řekl plzeňský psycholog Jiří Jelen.

Anketa

Měl by být dopravní policista vyzbrojený střelnou zbraní?
ano
70,2 %
ne
29,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 449 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám