Hlavní obsah

Cestující našli v tramvaji opuštěný kočárek s dítětem, opilá matka byla doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kočárek s ročním dítětem našli v úterý lidé v tramvaji v Praze, nikdo z cestujících se k němu nehlásil. Pasažéři informovali řidiče tramvaje, který přivolal strážníky a policisty. Matku našli policisté podle adresy ve zdravotní dokumentaci, jež byla v kočárku. Žena byla doma namol opilá.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Několik cestujících podle slov jednoho ze svědků pro Novinky bylo u kočárku až do doby, kdy tramvaj dojela na konečnou v zastávce Spojovací. Přivolaní strážníci pak nechali dítě odvézt do nemocnice a spolu s policisty se vydali hledat rodiče.

„Policisté si pro matku dojeli do místa jejího trvalého bydliště. Provedením orientační dechové zkoušky policisté zjistili možný důvod matčiny zapomnětlivosti. Výsledek totiž přesahoval dvě promile alkoholu v dechu, čemuž také odpovídalo ženino zmatené chování,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policisté informovali pracovnici orgánu sociální ochrany dětí, která rozhodla o předání dítěte otci, který s matkou nežije. „Policisté nyní zjišťují, zda se matka svým jednáním mohla dopustit například trestného činu opuštění dítěte nebo jiného deliktu,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám