Hlavní obsah

Čerstvě propuštěný vrah v Havířově pobodal ženu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Jen měsíc poté, co si odseděl několikaletý trest za vraždu, napadl s nožem v ruce v Havířově 36letý muž o tři roky mladší ženu. Ta je nyní s vážným poraněním zad v nemocnici. Násilník vytáhl na ženu nůž v sobotu přibližně v půl sedmé večer v jednom z bytů na Majakovského ulici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Proč muž ženu bodl, v tuto chvíli není jasné. Na místo události přivolali pomoc sousedé.

"Pachatel se odmítá vyjádřit,“ uvedl mluvčí Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje Miroslav Pech s tím, že žena momentálně nemůže o útoku vypovídat, neboť je v umělém spánku. "Je mimo ohrožení života,“ dodal.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů byla žena zraněna na zádech. "Utrpěla těžké zranění. Dvě posádky ošetřily krvácející ránu, zajistili žilní vstup a podali léky. Ženu poté záchranáři transportovali na urgentní příjem nemocnice Havířov,“ popsal.

Stejně jako je nejasné, co bylo důvodem pobodání, zkoumá policie i to, v jakém vztahu je pachatel s obětí. "V nejbližších hodinách zahájíme trestní stíhání, zítra požádáme o uvalení vazby,“ doplnil policejní mluvčí Pech.

Sebevrah v Havířově 

Kromě pobodané ženy šetřili policisté v průběhu sobotní noci v Havířově i úmrtí osmatřicetiletého sebevraha. Ten krátce před třetí hodinou ranní vypadl či vyskočil z třetího patra panelového domu.

"Lékař zjistil, že postižený nejeví známky života. Nedýchal a byl bez srdeční akce. Při pádu z výšky utrpěl devastující poranění hlavy. Muž zraněním podlehl ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedl mluvčí záchranářů Humpl. Podle karvinské policejní mluvčí Zlatuše Viačkové spadl muž bez cizího zavinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám