Hlavní obsah

Celníci v Praze pronásledovali audi se syrskými uprchlíky

Praha

Tři syrské uprchlíky zadrželi v noci na čtvrtek celníci v Praze. Převážel je maďarský Syřan v audi, který odmítal zastavit. Vzdal se až pod hrozbou namířené pistole. Případ vyšetřuje policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci pronásledovali audi s uprchlíkyVideo: Celní správa

 
Článek

Kolem půl třetí ráno si hlídka celníků na dálnici D1 všimla audi s maďarskou poznávací značkou a rozhodla se ho zastavit. Řidič však místo toho začal ujíždět směrem na Vršovice. Ohrozil několik dalších šoférů a v Záběhlické ulici výrazně zpomalil. Z auta během chvíle vyskákali dva muži a žena, kteří byli zadrženi.

Audi následně opět začalo ujíždět i s hlídkou v zádech. Jeho snažení ukončila slepá ulice U Plynárny, kde sice vjel na chodník a do protisměru, ale celníkům už neujel.

Migranti vyrazili z jižní Moravy do Prahy taxíkem

Krimi

„Řidič byl dostižen a pod hrozbou namířené střelné zbraně zajištěn a spoután. Řidič byl maďarský občan syrské národnosti a v době kontroly u sebe neměl platný řidičský průkaz,“ uvedla mluvčí celníků Ivana Kurková.

Jak celníci později zjistili, zbytek posádky byli uprchlíci ze Sýrie, kteří neměli žádné doklady. Byli předáni cizinecké policii a šoférovi bylo sděleno podezření z trestného činu organizování a umožnění překročení státní hranice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám