Hlavní obsah

Celníci našli miliony nelegálních cigaret a tuny tabáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Celníci během dvou rozsáhlých razií na několika místech republiky objevili tuny tabáku, miliony kusů cigaret či velmi výkonné linky na výrobu cigaret a dalších tabákových výrobků. Rozkryli daňové úniky za dohromady víc než 170 milionů korun, informovala mluvčí celníků Martina Kaňková.

Celníci našli tuny tabákuVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Po první akci policisté obvinili 14 osob z krácení daní. Při druhé odkryli mezinárodní skupinu osob, která obchodovala s nelegálně vyráběnými cigaretami na území více států. Stíhají 12 podezřelých.

Při první akci s krycím názvem Kolosseum odhalili celníci daňový únik ve výši nejméně 130 milionů korun.

Při prohlídkách našli na Olomoucku sklad a kompletní výrobní linku a technologii na výrobu cigaret, balicí linku na cigaretové krabičky, sušárnu na tabák a dieselagregát na výrobu elektrické energie.

Čeští psi budou v Izraeli bojovat s pašeráky

Krimi

Během druhé akce nazvané Capello celníci na Plzeňsku a v Praze zajistili více než šest milionů cigaret, dvě tuny tabáku, dvě tuny tabákového odpadu, komponenty k výrobě cigaret a výrobní linku na výrobu cigaret.

Způsobenou škodu na spotřební dani vyčíslili v tomto případě na víc než 43 milionů korun.

Zátah celníků kvůli tunám tabáku

Reklama

Výběr článků

Načítám