Hlavní obsah

Bývalý šéf brněnských strážníků zatím do vězení nemusí, má chatrné zdraví

– Brno • Aktualizováno
Právo, pko

Někdejší šéf brněnské městské police Jaroslav Přikryl zatím nemusí nastoupit do vězení, kde si má odpykat 1,5 roku za zahlazování pokut svým známým a neoprávněné lustrování lidí v počítačovém systému strážníků. Brněnský městský soud mu totiž potvrdil půlroční odklad nástupu do výkonu trestu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jaroslav Přikryl (vpravo) se svým advokátem

Článek

Informaci o chatrném zdraví někdejšího mocného muže moravské metropole potvrdila mluvčí městského soudu Petra Hovorková.

„Ve věci Jaroslava Přikryla bylo usnesením rozhodnuto o odkladu výkonu trestu odnětí svobody na potřebnou dobu v trvání šesti měsíců od právní moci usnesení. O odkladu bylo rozhodnuto z důvodu přetrvávajícího špatného zdravotního stavu odsouzeného, kdy mu tento brání v nástupu výkonu trestu odnětí svobody,“ konstatovala.

Přikryl před svým nástupem na pozici ředitele brněnských strážníků působil dlouho u republikové policie v nejvyšších funkcích, hovořilo se o něm dokonce jako o možném kandidátovi na policejního prezidenta.

Vaz mu zlomilo zahlazování přestupků v dopravě, kdy vycházel vstříc svým známým. Když jej kvůli tomu začala vyšetřovat policie. Dopustil se dalšího trestného činu tím, že neoprávněně lustroval lidi v systému strážníků, aby ukázal, že domluvou se řešily některé přestupky běžně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám