Hlavní obsah

Bývalá misska obžalována z mučení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

U mosteckého soudu v úterý začalo hlavní líčení s dvaatřicetiletou Mirjanou Patočkovou, finalistkou soutěže Miss ČR z roku 1993. Obžaloba ji klade za vinu, že společně se svým přítelem Danielem Šoustkem a jeho známým Ladislavem Selnerem napadli jiného muže a nutili ho, aby si kladivem vytloukl zuby či aby si vykopal hrob.

Článek

Patočková u soudu odmítla mluvit, předseda senátu proto přečetl její dřívější výpověď. Násilí se trojice měla dopustit předloni v srpnu poblíž vodní nádrže Matylda u Mostu. Šoustka už za to soud poslal do vězení na čtyři roky, Selnerovi vyměřil o dva roky kratší trest. Rozsudek ale není pravomocný, protože Šoustek se odvolal.

Patočkovou předseda senátu Benno Eichler vyloučil do samostatného procesu, loni totiž porodila syna. Čelí obžalobě za vydírání, pokus o ublížení na zdraví a nedovolenou výrobu a držení drog.

Patočková na policii přiznala, že se trojice s poškozeným Michalem Šindlerem v inkriminovaný srpnový den skutečně setkala, ona sama se však žádného násilí nedopustila. Šoustek se Selnerem prý Šindlera odvezli v kufru auta na jiné místo a Patočková podle své policejní výpovědi zůstala na Matyldě a četla si na dece.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám