Hlavní obsah

Budeme mít svatbu i děti, dáš mi peníze? Podvodník vylákal od žen přes 3,5 miliónu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Učitel z pražské základní školy měl od dvou žen vylákat v průběhu dvou let více než 3,6 miliónu korun. Děčínští policisté 44letého muže již obvinili z podvodu, hrozí mu až osmileté vězení. Policie nevylučuje, že podvodných případů mohlo být více.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle výsledků policejního prověřování vyšlo v uplynulých měsících najevo, že muž v období od března 2014 do ledna 2016 na různých místech České republiky navazoval účelové osobní vztahy s ženami ve snaze v nich probudit důvěru a později z nich vylákat finanční prostředky. S ženami se seznamoval prostřednictvím internetových seznamek.

„Z jeho úst se linula slova probouzející důvěru, nabídky k sňatku a ke zplození potomků, což vedlo oslovené ženy k touze pomoci. Pod různými záminkami, jako je nemoc, úmrtí blízké osoby, dopravní nehoda zapůjčeného vozidla či vlastní selhání, je žádal o poskytnutí finančních prostředků v různé výši,“ řekla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Dvě z žen prosby podvodníka vyslyšely a postupně mu nezávisle na sobě obstaraly finanční prostředky v celkové výši 3,67 miliónu korun.

„Policisté nevylučují, že by oslovených žen v souvislosti s tímto případem mohlo být více a současné ztráty nemusejí být konečné,“ uvedla Trypesová s tím, že poškozené ženy se mohou hlásit na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám