Hlavní obsah

Brutální napadení ve Varech: Mladíci zkopali bezmocného muže ležícího na zemi

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Po krátké potyčce zkopali surově v pátek v půl čtvrté ráno dva mladíci ve Varšavské ulici v Karlových Varech bezvládně ležícího muže. S protrženou plící a dvojnásobnou frakturou žeber skončil na traumatologii karlovarské nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální napadení ve VarechVideo: MP Karlovy Vary

 
Článek

Incident, který zachytily bezpečnostní kamery karlovarské městské policie, začal nejdříve drobnou potyčkou tří mužů. Proti sobě stáli dva mladíci a 31letý muž. Po vzájemném pošťuchování se dal muž před přesilou dvou mladíků na útěk. Podařilo se mu ale utéct jen několik desítek metrů na nástupiště dopravního terminálu, kam ho oba muži pronásledovali.

Tady ho jeden z útočníků zezadu kopanci a pěstmi srazil k zemi. Přesto se muž dokázal v boji na zemi přesile ještě hodnou chvíli bránit. Ve chvíli, kdy se podařilo jednomu z útočníků vymanit z držení, se rvačka přeměnila v surovou řež. Nejdříve jeden a pak i druhý začali již bezmocného muže kopat do hlavy a mlátit pěstmi po těle.

„Všímavost operačního přispěla k zadržení dvou pachatelů, kteří surově napadli jednatřicetiletého muže,“ uvedl ředitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

Mlátil ho hlava nehlava

Operační důstojník, vzhledem k tomu co viděl na monitoru, nejdříve na místo vyslal hlídky městské policie a zdravotníky. „Přivolaná hlídka na místě zadržela jednoho z útočníků, druhá pak ve spolupráci s policií zadržela i druhého, kterému zvuk policejních sirén nahnal strach a snažil se z místa vytratit,“ popisoval Vlasák.

„Zarážející je agresivita útoku, zvlášť když jednomu z útočníků je devatenáct let a kope do ležícího člověka hlava nehlava,“ dodal velitel karlovarských strážníků.

„Muž utrpěl zhmožděniny na hrudníku, dvojitou frakturu žeber a pneumotorax, tedy proražení plic žebrem,“ uvedl mluvčí karlovarské nemocnice Vladislav Podracký. „Muž je hospitalizován na traumatologii našeho chirurgického oddělení,“ dodal mluvčí nemocnice.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Případ nyní prošetřujeme,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám