Hlavní obsah

Tvrdý trest za brutální dvojnásobnou vraždu v Břeclavi. Pachatel bodl více než stokrát

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Za dvojnásobnou vraždu dostal ve čtvrtek Antonín Štaubert u brněnského krajského soudu 30 let vězení. Jde o výjimečný trest, podle českých zákonů druhý nejpřísnější hned po doživotí.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Antonín Štaubert u Krajského soudu v Brně

Článek

Obžaloba uvádí, že muž loni v srpnu zavraždil v rodinném domě v Břeclavi 89letého muže a 44letou ženu. Zasadil jim doslova desítky bodných a řezných ran.

Podle policie přišel do jejich domu krást. Když jej obyvatelé domu přistihli, zaútočil na ně nožem. Z domu si pak odnesl několik tisíc korun a nějaké šperky.

Vraždil pro pár korun
státní zástupce

Státní zástupce Petr Bejšovec uvedl, že muž „vraždil pro pár korun“. Štaubertovi přitížila jeho mimořádná brutalita.

Muž přes všechny důkazy tvrdí, že je nevinný. Proti verdiktu, který není ještě pravomocný, se na místě odvolal. Případem se proto bude zabývat olomoucký vrchní soud.

Desítky bodných ran a hlava rozmlácená sekerou, soud řeší dvojnásobnou vraždu v Břeclavi

Krimi

Zatímco obžaloba uvádí, že Štaubert je brutální vrah bez schopnosti sebereflexe, muž líčí tragickou událost jinak. Chodí o berli. Kritického večera přišel na návštěvu za známými, a to prý v podnapilém stavu. Hned za dveřmi dostal údajně ránu do hlavy a skácel se do sklepa, kde se po delší době probral z bezvědomí. Následně prohledal dům a známé prý našel mrtvé.

Muž se hájí tím, že prostě jen zpanikařil a utekl. Ještě předtím však dům prohledal, vzal peníze, šperky a vražedné zbraně. Právě s ohledem na to je podle soudce Michala Zámečníka Štaubertova obhajoba naprosto nelogická.

Muž v Břeclavi vraždil, aby ho probuzená dvojice neprozradila. Odnesl si tisícovku

Krimi

Polici zalarmoval až druhý den po vraždě syn jedné z obětí. Když byl pak Štaubert požádán, aby k věci přišel na policii podat vysvětlení, dostavil se dobrovolně. Dokonce se pak k činu přiznal, jenže následně vše popřel s tím, že jej k přiznání přinutili kriminalisté. Podle obžaloby ho ale usvědčují četné důkazy z místa činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám