Hlavní obsah

Bravurní šofér, uznala policie po honičce s 15letým řidičem na Orlickoústecku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanškroun

Teprve patnáctiletého mladíka přistihli při jízdě autem policisté na Orlickoústecku. Také se snažil hlídce ujet, jenže dostal na náledí smyk a nakonec utíkal po svých, policie ho ale dopadla.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Lenka Vilímková. Policisté podle ní narazili na podezřelé auto u Lanškrouna na Orlickoústecku. Kdy se incident stal, policie neupřesnila.

Policisté v Ostravě chytili třináctiletého kluka za volantem, vezl kamarády

Krimi

„Po otáčecím manévru se snažili auto zastavit. Řidič na výzvu nereagoval, naopak zvýšil rychlost a snažil se policistům ujet. Po čtyřech stovkách metrů dostal na náledí s autem smyk, zastavil a dal se na útěk,” pospala mluvčí.

Hlídka policie mladíka po pronásledování doběhla a zadržela.

Překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat, prověřování mladíka totiž ukázalo, že mu je teprve 15 let.

„Mladistvý auto řídil bravurně, ale v tomto věku neměl bez řidičského průkazu za volantem co dělat. Policisty dále zajímá, kde chlapec k autu přišel, to je předmětem dalšího prověřování,” dodala Vilímková s tím, že případ míří na správní úřad, kde hrozí pokuta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám