Hlavní obsah

Pitbulteriér pokousal devítiletého chlapce. Policie obvinila jeho majitele

Hradec Králové

Policie obvinila 22letého majitele pitbulteriéra z ublížení na zdraví. Jeho pes podle zjištění policistů pokousal loni v červnu na Hradecku devítiletého chlapce. A není to jediný útok, psa muž poštval také proti dívce nebo srnám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál loni v červnu v Nechanicích, kde mladík uvázal psa před prodejnou. Pes se ale dostal z vodítka, doběhl utíkajícího chlapce a pokousal ho.

Agresivní pes v Jablonci vykousl majiteli ránu na předloktí, pak napadl další dva muže

Krimi

„Než stihl majitel vyběhnout z obchodu a zareagovat, pes způsobil dítěti v pravé ruce a noze 16 ran. Chlapec utrpěl poranění, které si vyžádalo lékařské ošetření včetně hospitalizace,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie čekala na zdravotní posudek, ve kterém znalci uvedli, že dítě utrpělo těžší zranění. Hluboké rány dokonce mohly vést k ohrožení života. Policisté navíc zjistili, že to nebyl jediný problém majitele psa.

Teriér ve Zlíně těžce zranil mladou ženu a její psy

Krimi

„Psa měl poštvat proti nezletilé dívce, proti stádu srnek a v dalším případu pes vnikl na sousední pozemky, protože ho řádně nezabezpečil. Tyto tři případy se staly také v loňském roce a všechny byly řešeny v přestupkovém řízení,“ konstatovala Kormošová.

Mladíkovi hrozí až roční vězení. Mluvčí zdůraznila, že lidé by si měli být vědomi, že majitel psa vždy zodpovídá za chování svého mazlíčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám