Hlavní obsah

Bobři trápili hasiče, v Šumperku udělali malou povodeň

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v Šumperku kvůli bobrům v neděli zhruba sedm hodin likvidovali velkou lagunu ohrožující průmyslovou zónu na okraji města. Voda se po vydatném dešti rozlila z nedalekého potoka, ve kterém si bobři postavili hráz.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Lagunu, která vznikla díky bobří hrázi, museli likvidovat hasiči.

Článek

„Hasiči museli odstranit bobří hráz, na které docházelo k výraznému ucpávání nahromaděného listí a naplavenin a následně se voda rozlila na okolní pozemky,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na břehu potoka našli hasiči i několik bobry ohlodaných stromů.

Voda podle něj začala nebezpečně ohrožovat i komerční prostory několika subjektů na Průmyslové ulici. „Hasiči proto použili plovoucí čerpadla, jejichž pomocí vodu z laguny odčerpali,“ uvedl mluvčí. Nyní už žádné nebezpečí nehrozí.

Bobři, kterým se na Moravě v posledních letech mimořádně daří a rozšiřují neustále svá teritoria, si zřejmě oblíbili i lokalitu na okraji Šumperka. Hasiči na břehu potoka objevili několik jimi ohlodaných stromů.

Reklama

Výběr článků

Načítám