Hlavní obsah

Blesk při bouřce zapálil chatu na Orlickoústecku

Právo, Novinky, ok, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí
Aktualizováno

Při bouřkách v noci na pondělí zapálil blesk chatu na Orlickoústecku. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, ale škoda se vyšplhala na 700 tisíc korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Blesk zapálil chatu

Článek

Tři jednotky hasičů vyjely k požáru chaty v Kerharticích. „Požár s největší pravděpodobností způsobil blesk při bouřce, která se přehnala v noci přes Pardubický kraj,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Sourozence zasáhl blesk, když se zrovna fotili

Koktejl

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu za 50 minut. Shořel však majetek za 700 tisíc korun, uchránit se podařilo majetek za 100 tisíc korun. Mluvčí poukázala, že vedle tohoto požáru vyjeli hasiči už jen k popadaným stromům.

Foto: HZS Pardubického kraje

Blesk zapálil chatu

Další blesk zapálil dům v Tvrdkově na Bruntálsku. Objekt právě prochází rekonstrukcí a aktuálně v něm nikdo nebydlí. O požáru informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Po úderu blesku hořela zhruba polovina sedlové střechy rodinného domku. Hasiči nejprve prozkoumali vnitřek obydlí, zdali se tam někdo nenachází. Oheň dostali pod kontrolu za necelou půlhodinu, dohašování s vynášením ohořelých částí jim zabralo další hodinu a půl. Objekt odvětrávali přetlakovým ventilátorem,“ řekl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám