Hlavní obsah

Sourozence zasáhl blesk, když se zrovna fotili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí v neštěstí potkalo tři sourozence z Velké Británie. Když se trojice z předměstí Londýna ukryla před pondělní bouřkou pod strom, zasáhl je blesk. Shodou okolností se tak stalo přesně v době, kdy si pořizovali fotografii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sourozenci vyrazili na kolech na návštěvu k tetě, když začalo silně pršet. Trojice se na chvíli zastavila u kavárny a před deštěm se schovala pod korunami stromů. Když si chtěli pořídit selfie, udeřil do nich blesk.

„Už jsme měli ten den veselou fotku, a když začalo pršet, chtěli jsme si udělat ještě jednu smutnou. Pak přišla rána, ocitla jsem se na zemi a zvonilo mi v uších. Necítila jsem pravou ruku a nemohla se ani pohnout,” popsala třiadvacetiletá Isobel Jobsonová, studentka farmacie.

„Přiznávám, že jsem začala křičet. Viděla jsem, že mám popálené břicho a stehna a bolela mě ruka,” doplnila její o tři roky starší sestra Rachel. Jejich bratr Andrew neutrpěl vážnější zranění, ale byl v šoku.

Lovec bouřek vyráží a manželka si klepe na čelo. Kvůli tornádu se teď musí bránit

Podcasty a pořady

Všechny tři sourozence odvezla záchranná služba do nemocnice s popáleninami, jejich stav ale nebyl nijak zvlášť vážný. V telefonu navíc objevili fotografii z okamžiku, kdy do nich blesk uhodil.

Lékaři se domnívají, že blesk uhodil do sourozenců kvůli šroubům v ruce Isobel, která měla vloni nehodu na kole. „Měla ruku v jednom ohni, všichni jsme z toho byli v šoku,” dodala Rachel a poděkovala zdravotníkům a majitelce kavárny, která jim přivolala pomoc.

Během bouřky se nedoporučuje schovávat se pod osamělými stromy nebo na otevřených prostranstvích, pokud jsou lidé ve vodě, měli by se okamžitě dostat na břeh a do bezpečí. Za bezpečný úkryt se považují budovy, případně auto.

Když to není možné, je vhodné schoulit se do co možná nejmenšího klubíčka a položit ruce na kolena, uvedla BBC s tím, že ve Velké Británii ročně zasáhne blesk desítky lidí a má na svědomí průměrně tři úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám