Hlavní obsah

Bezohledný úprk piráta silnic. V Praze ujížděl policistům v protisměru i na červenou

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Praze ve čtvrtek večer pronásledovali vozidlo, které způsobilo dopravní nehodu. Řidič následně začal z místa nehody ujíždět. Jeho bezohlednou jízdu zachytila kamera v policejním voze.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Praze pronásledovali řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

K honičce došlo krátce před devatenáctou hodinou v pražské Výstavní ulici. Policisté si všimli vozidla, které způsobilo dopravní nehodu, proto se ho rozhodli zastavit.

„V momentě, kdy se na policejním autě rozsvítily majáky, řidič sešlápl plyn a začal ujíždět Novopetrovickou ulicí protisměrem. Policisté ihned informovali ostatní hlídky v okolí, které jim jely na pomoc,” uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Během pronásledování řidič projel několik křižovatek na červenou. Následně dokonce najel na kruhový objezd v protisměru. „Při manévrech na Štěrboholské spojce pak způsobil další nehodu, ale ani to ho neodradilo a dál pokračoval v nebezpečné jízdě,” dodala Siřišťová.

Falešný policista dopadl při automobilové honičce podezřelé

Koktejl

Policisté vůz dostihli v Dolních Počernicích, kde řidič narazil do stromu. Ani v tu chvíli se nevzdal a začal před policisty utíkat. Policisté proto vystřelili varovný výstřel a po několika metrech podezřelého doběhli a zadrželi.

Ukázalo se, že dopadený, že sedmatřicetiletý muž dostal dva zákazy řízení, které jsou stále v platnosti. Dokonce má příští rok nastoupit do vězení.

V minulosti již několikrát policii ujížděl pod vlivem návykových látek. „Jestli byl řidič pod vlivem drog i v tomto případě se zjistit nepovedlo, jelikož odmítl test na drogy,” uzavřela policejní mluvčí.

Dopadený muž je podezřelý z trestných činů maření úředního rozhodnutí a obecného ohrožení. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Prchající naháč rozpoutal policejní honičku

Ve městě Golden Beach na Floridě se odehrála neuvěřitelná policejní honička. Strážci zákona museli uzavřít rozsáhlou oblast kolem několika obytných bloků,...

Výběr článků

Načítám