Hlavní obsah

Bezohledný řidič v Ostravě při honičce zdemoloval dva policejní vozy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Divoká honička se odehrála v noci na pátek v jedné z okrajových částí Ostravy. Řidič nereagoval na výzvu policistů k zastavení a začal ujíždět. Nakonec prorazil zátaras, který policisté v Ostravě-Porubě vytvořili, a zdemoloval při tom dvě policejní auta. Zároveň zranil svého sedmnáctiletého spolujezdce. Škody půjdou do statisíců.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Honička začala zhruba v 21:30, kdy se hlídka snažila zastavit Škodu Octavii v Horní Lhotě. Dvaadvacetiletý řidič ovšem na znamení nereagoval a začal ujíždět směrem do Poruby. Policisté se vydali za ním.

„Na situaci okamžitě reagovaly dvě hlídky oddělení hlídkové služby, které v prostorách konečné tramvajové zastávky na ulici Vřesinské v Porubě vytvořili zátaras ze služebních vozidel. Řidič vozidla, který neustále porušoval snad veškeré předpisy upravující provoz na silnicích, na tuto překážku nijak nereagoval. Přestože ji musel již z dálky vidět a jeden z policistů vozidlo zastavoval pomocí červeného světla, snažil se zátaras prorazit,“ uvedl mluvčí policie Petr Svoboda.

Řidič se podle něj plnou rychlostí vřítil mezi dvě policejní auta, do kterých narazil a poté zastavil. „Policista, který se jej snažil zastavit, stačil na poslední chvíli uskočit. Vozidlo sice zátarasem projelo, ovšem ihned za ním se zastavilo. Policisté okamžitě přinutili řidiče, stejně jako jeho dva spolujezdce z vozidla vystoupit. Mimo jiné i proto, že hrozilo vznícení vozu,“ dodal Svoboda.

Sedmnáctiletý spolujezdec skončil v nemocnici, další osmnáctiletá spolujezdkyně ani řidič žádné zranění neutrpěli. „Mladík byl na místě okamžitě zadržen a převezen na policejní oddělení. Policisté případ vyšetřují jako trestný čin násilí proti úřední osobě. Za něj mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám