Hlavní obsah

Bezohledného řidiče nezastavily ani výstřely, zastavilo ho až pole

– BRNO
Právo, pko

Oznámení o pěti vykradených autech na Jedovnické ulici v Brně odstartovalo ve čtvrtek dvě hodiny po půlnoci honičku zloděje s policií jak vystřiženou z akčního filmu. Podle svědků vykradač aut ujížděl svojí Hondou směrem k obci Ochoz.

Článek

Policejní hlídka brzy po oznámení zahlédla podezřelé auto v Šimáčkově ulici, ale když ho chtěla zastavit, třicetiletý muž za volantem prudce šlápl na plyn a rychle ujížděl pryč.

V nedaleké ulici se divoce jedoucímu autu postavila do cesty další hlídka, muž ale na pokyn k zastavení reagoval nebezpečným manévrem a jen duchapřítomnost řidiče policejního auta zabránila čelní srážce.

„Pachatel se bláznivě řítil městem a ujížděl ulicí Bedřichovickou a Šlapanickou. Více než stopadesátikilometrovou rychlostí doslova polétl Šlapanicemi, přičemž neustále ohrožoval policisty, kteří se jej snažili zastavit. Stejnou rychlostí ujížděl i obcemi Kobylnice a Ponětovice,“ popsal dramatické chvilky policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Celou dobu se pirát sinic snažil najíždět do policistů a vytlačit je ze silnice. Protože jízda byla stále agresivnější, policisté sáhli po služební zbrani. Dva varovné výstřely ale nebezpečného jezdce ještě více vydráždily, jeho jízda se stala ještě bezohlednější, ostatní řidiči před ním museli uhýbat až do příkopů. Před dalším zátarasem se muž snažil znovu do policistů nabourat, ale nakonec prudce zabrzdil.

Řidič skončil ve vazbě

„Jeden z policistů rychle vyběhl z auta a vyzval muže, aby se vzdal. Ten na výzvu reagoval prudkým nacouváním do zasahujícího strážce zákona. Poté se snažil znovu ujíždět. Policista tedy obrátil zbraň proti autu a dvěma výstřely zblízka prostřelil přední pneumatiku,“ vylíčil Malášek.

Nakonec se pokusil zátaras objet přes pole, to se mu ale stalo osudným. Po pár stovkách metrů totiž uvízl. Přesto se nevzdal a utíkal pěšky. To ho ale už policisté dohnali a i když se zuřivě bránil, skončil s pouty na rukách.

Pro policisty byl muž starým známým, už několikrát byl přistižen za volantem opilý a už čtyřikrát měl vyslovený zákaz řízení. Nyní si ale přinejmenším pár měsíců nezařídí, Městský soud v Brně na něj totiž uvalil vazbu.

Bude se zpovídat z útoku na veřejného činitele, řízení bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám