Hlavní obsah

Auto vjelo v Březhradu na přejezdu pod vlak

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HREDAC KRÁLOVÉ

Srážka osobní škodovky s nákladním vlakem skončila v sobotu před 13 hodinou v Březhradu u Hradce Králové poměrně šťastně.Oba cestující v osobním autě, které vjelo na železniční přejezd na místní komunikaci a bylo smeteno z kolejiště, zůstali naživu. Utrpěli četná zranění.

Foto: Miroslav Pláňava

Josef Zíma měl v Kroměříži úspěch.

Článek

Podle informací z fakultní nemocnice v Hradci Králové je jejich stav stabilizovaný, mladší z mužů je po operaci.

Příčiny nehody jsou stále v šetření, drážní inspekce odmítla podezření, že by signalizace na dvoukolejném přejezdu v Březhradu nefungovala. "Výstražná světla fungovala, vina bude nejspíš na straně řidiče auta," řekl Právu jeden z policistů, kteří případ vyšetřovali. Provoz na trati byl přerušen na necelou hodinu, hasiči havarované auto rychle odstranili, lokomotiva nákladního vlaku nebyla vážně poškozena a vlak dojel do stanice.

Před 15 měsíci nedaleko od tohoto místa na frekventované trati Pardubice - Hradec Králové se srazil s vlakem autobus královéhradecké městské dopravy. Při tomto střetu, jehož vyšetřování stále ještě nebylo uzavřeno, zahynuli čtyři lidé, 12 dalších bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám