Hlavní obsah

Auto s migranty po honičce na Vsetínsku skončilo v řece, policie hledá dva lidi

– Halenkov

Nehodou skončilo na Vsetínsku policejní pronásledování auta, které překročilo v obci rychlost, a navíc se později ukázalo, že v něm jeli migranti. Řidič vozidla nakonec sjel ze silnice na louku a havaroval v řece. Policie na místě zadržela čtyři cizince, po dalších dvou lidech pátrá. Mělo by se jednat o řidiče a jeho spolujezdce, kteří jsou podezřelí z převaděčství.

Foto: Policie ČR

Vozidlo s migranty skončilo po nehodě v řece Vsetínská Bečva

Článek

O pondělním incidentu informoval v úterý mluvčí policie Petr Jaroš. Jeho kolegové kolem 16. hodiny narazili na podezřelé auto značky Volkswagen v Novém Hrozenkově, kterým projelo rychlostí 68 km/h, čímž o 18 kilometrů překročilo povolený limit.

„Řidič na výzvu k zastavení nereagoval, a naopak začal policistům ujíždět. Mezi obcemi Halenkov a Huslenky odbočil mimo komunikaci a po louce ujížděl k Vsetínské Bečvě. A v ní nakonec automobil skončil převrácený na boku,” uvedl mluvčí.

Z auta postupně vylezlo šest lidí, kteří se snažili utéct na druhý břeh. Čtyři z nich policisté vypátrali a zadrželi, zbylí dva muži unikli. Podle policie se pravděpodobně jednalo o řidiče a jeho spolujezdce.

„Čtyři zajištění cizinci z Blízkého východu bez cestovního dokladu, kteří na našem území tedy pobývali neoprávněně, museli být lékařsky ošetřeni ve vsetínské nemocnici. Policisté budou následně s migranty provádět další procesní úkony a mimo jiné je budou za přítomnosti tlumočníka vyslýchat,” zmínil Jaroš.

V dodávce na Vsetínsku se tísnilo 31 migrantů včetně dětí

Krimi

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po dvou mužích, kteří utekli.

„Jsou pravděpodobně taktéž cizinci a není vyloučeno, že je mohl během uplynulých hodin někdo vidět. Kriminalistům by určitě pomohly i záběry z kamer umístěných v automobilech, jež se mohly s tmavým vozidlem značky Volkswagen Touareg s polskou mezinárodní poznávací značkou střetnout,” dodal mluvčí s tím, že na svědectví a informace policisté čekají na lince 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám