Hlavní obsah

Anonym hrozil, že vyhodí do povětří několik institucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté s pyrotechniky prohledávali od úterního poledne několik institucí kvůli anonymní hrozbě bombovým útokem. Anonym vyhrožoval explozí v pražských sídlech Parlamentu ČR, radnice Prahy 6, Exekutorské komory a také na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně. Policejní specialisté se psy žádný výbušný systém nenašli.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bezpečnostní opatření policie ukončila kolem 13:30, sdělil mluvčí Policejního prezidia David Schön. „Výsledek byl negativní,” dodal. Pyrotechnici prohledali objekty v Praze a Brně, opatření se obešlo bez evakuace.

Anonym se ozval písemně pražským hasičům. Hrozba neměla bližší časové určení. Vyšetřování samotné výhrůžky a pátrání po anonymním pisateli si podle Schöna převezme pražská policie.

Ředitel tiskového odboru Sněmovny Roman Žamboch uvedl, že celá Sněmovna nebyla uzavřena, ale na krátko došlo jen k uzavření Sněmovní ulice.

Podle Schöna se podobná opatření týkala i ostatních objektů. Hasiči na místě nezasahovali. Informaci o anonymu předali policii a podrobnosti nekomentovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám