Hlavní obsah

Agresivní pacient se vytrhl zdravotníkům a skočil z balkonu, lékařka ho zachytila

– Brno

Jedny z nejhorších minut své kariéry zažili v minulých dnech záchranáři a lékařka na jihu Moravy. Agresivní pacient se jim vytrhl a skočil z balkonu, kde ho lékařka a záchranáři na poslední chvíli zachytili. Pak čekali několik minut na hasiče.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři ve své zprávě kvůli osobním údajům neuvedli místo ani přesný den, kdy k události došlo. Na linku 155 jim nejprve zavolala žena, že její manžel si chce ublížit. Když zdravotníci přijeli, byl mladý muž na podlaze a na nic nereagoval. Začali mu tudíž ošetřovat zraněnou ruku, když se probudil.

„Pacient začal být agresivní a zaútočil na řidiče sanitky. Jeho jednání zřejmě ovlivňovalo požití návykové látky. Agrese stoupala, pacient si otevřel balkonové dveře a skočil přes zábradlí,“ popsala mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Řidiče na Karlovarsku uvěznil požár v autě na plyn, zachránili ho tři svědci

Krimi

Pohotová lékařka muže zachytila, na pomoc ji přispěchali řidič a záchranářka, kteří se těžko zvladatelného pacienta snažili udržet. Byl asi osm metrů nad zemí, nad betonem. Lékařka mezitím přivolala další pomoc. První přijeli policisté a za nimi hned hasiči.

„Pacienta drželi několik dlouhých minut. Za pomoci lan se pak podařilo ze spodního balkonu pacienta stáhnout dolů. Záchranářka mezitím připravila vakuovou matraci, a tak byl pacient zafixován a za pomoci hasičů přenesen do sanitky,“ vylíčila mluvčí záchranky.

Záchrana z vrtulníku aneb Jak vypadá cvičení integrovaného záchranného systému

Styl

V sanitce dostal muž zklidňující léky a za asistence policie byl převezen do nemocnice. Lékařka si během zásahu zlomila záprstní kost, řidič má pohmožděná záda, oba skončili v pracovní neschopnosti.

„Přejeme jim oběma brzké zotavení a jim i lékařce, která pacienta při skoku pohotově zachytila a také si při tom poranila záda, chceme poděkovat a vyjádřit velký obdiv za odvedenou práci,“ shrnula mluvčí záchranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám