Hlavní obsah

Řidiče na Karlovarsku uvěznil požár v autě na plyn, zachránili ho tři svědci

Právo, ib
Karlovy Vary

Řidiče, který uvízl v hořícím převráceném autě, zachránila trojice náhodných svědků - muž, žena a kolemjedoucí policista. Nehoda se stala v pátek po poledni na hlavním tahu na Prahu poblíž Verušiček na Karlovarsku. Vůz, zřejmě následkem mikrospánku šoféra, skončil v příkopu.

Foto: Policie ČR

Jedním ze zachránců byl Jan Bílek, policista z Teplé.

Článek

„Už z dálky jsem viděl stoupající kouř,“ popsal dramatické chvíle Jan Bílek z obvodního oddělení v Teplé, který v tu dobu nebyl ve službě. „Přidal jsem plyn a dojel až k havarovanému autu. Rychle jsem k němu běžel, v tu dobu už u něj byla žena s dalším mužem, kteří se snažili zraněného řidiče dostat ven z vozidla a co nejdál od něj,“ uvedl Bílek. „Určitě nám pomohlo, že se dokázal sám odpoutat a otevřít si dveře,“ dodal.

Žena uvízla v ostravském bytě po výbuchu plynové lahve

Krimi

Šlo o vteřiny. „Řekl nám, že automobil má na plyn. Bylo jasné, že může dojít k výbuchu. Několik menších výbuchů jsme navíc slyšeli, když jsme ho vytahovali. Společnými silami se nám podařilo muže odtáhnout do bezpečné vzdálenosti, tedy několik desítek metrů od vozidla, které bylo v plamenech,“ pokračoval policista.

Auto explodovalo

Exploze se ozvala po dvou, třech minutách. „Zraněnému muži jsem poté poskytl první pomoc. Po chvíli si ho převzal pracovník ze záchranky,“ doplnil Bílek. Řidič skončil se středně těžkým zraněním v karlovarské nemocnici.

Jan Bílek slouží u policie šest let, tak vyhrocené okamžiky ale zažil poprvé. „Museli jsme rychle jednat, řidiče vytáhnout a zachránit. Opravdu to byla hodně stresující situace. Naštěstí se nám to podařilo a jsem za to nesmírně rád. Stačila chvíle a v autě by nejspíše uhořel,“ řekl Bílek.

Ocenil dvojici, která byla u havarovaného vozu jako první. „Odvedli obrovský kus výborné práce. Před nimi musím smeknout klobouk, protože v těchto situacích to mají obyčejní lidé ještě o něco těžší než my policisté,“ řekl Bílek.

Chlapec zachránil při požáru chalupy na Zlínsku svou sestru

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám