Hlavní obsah

Teplický policista měl brát úplatky a podvádět

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Krajský státní zástupce zahájil ve čtvrtek trestní stíhání teplického kriminalisty. Viní ho z trestných činů přijímání úplatků a z podvodu. Druhý z podezřelých policistů, které před týdnem zadržela a prošetřovala Inspekce ministra vnitra, zatím obviněn nebyl.

Článek

Podle krajského státního zástupce Jana Jakovce měl policejní komisař požadovat po jistém muži úplatek 30 tisíc korun za to, že se postará o odložení trestního oznámení na jeho osobu. Dva policisté z teplické hospodářské kriminálky byli na svém pracovišti zadrženi minulý pátek na žádost Inspekce ministra vnitra.

"Dokud nebude podezřelému sděleno obvinění, tak se k případu nebudu vyjadřovat," řekl ve čtvrtek večer Právu ředitel teplických policistů Petr Sytař. Již dříve se vyjádřil, že pokud se jeho podřízení provinili proti zákonům, bude jeho postup razantní.

Podle mluvčí severočeské policie Jarmily Hrubešové bude obviněný policista okamžitě personálně řešen. "Trestně stíhaný policista bude podle zákona propuštěn ze služebního poměru bez jakýchkoli finančních nároků," upřesnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám