Hlavní obsah

Ukrajince v kufru auta prozradila velká váha

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Z Brna do Rakouska se v kufru osobního auta s německou značkou, který řídil 39letý Turek, vydali ve čtvrtek odpoledne dva Ukrajinci. Při průjezdu hraničním přechodem v Hatích na Znojemsku je prozradila poloha auta, které mělo kufr velmi nízko a to i přes to, že v autě seděl jeden člověk. Proto policisté auto odstavili na kontrolní místo a prohlédli zavazadlový prostor.

Článek

"Po otevření kufru auta jsme našli 49letého muže a 52letou ženu z Ukrajiny, kteří se tu ukrývali. Po odvedení na služebnu uvedli, že přicestovali do ČR autobusovou linkou z Ukrajiny do Brna a poté odjeli s převaděčem směrem ke státní hranici. S oběma jsme zahájili správní řízení o vyhoštění z ČR," uvedl Roman Pittner z Oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie v Brně.

Turecký převaděč to však bude mít složitější, protože skončil v policejní cele, kde si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro nedovolené překročení státní hranice, které je veřejnosti známé spíš pod názvem převaděčství. V nejbližší době ho čeká soud, který jeho případ projedná ve zkráceném řízení. Za pokus o převaděčství mu hrozí vězení až na jeden rok nebo peněžitý trest, případně trest vyhoštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám