Hlavní obsah

Hádku v restauraci ukončila střelba

Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JINDŘICHŮV HRADEC

Střelbou skončila slovní potyčka dvou mužů, kteří si v sobotu kolem 21. hodiny zřejmě vyřizovali účty v jindřichohradecké restauraci Jitřenka. Třiatřicetiletý muž zasáhl dvakrát do břicha o pět let staršího hosta, který je znám také jako bývalý výborný hokejista zdejšího klubu.

Článek

Ihned po incidentu byl postřelený převezen rychlou záchrannou službou do jindřichohradecké nemocnice. Výstřely mu způsobily těžká poranění s několikanásobným poškozením tenkého střeva. Podle vyjádření lékařů se jedná o zranění takového rozsahu a charakteru, že by bez včasného ošetření umřel.

Střelec byl vyšetřovatelem obviněn z pokusu vraždy a hrozí mu až patnáct let vězení.

Spor se údajně táhl léta

"V současné době je v policejní cele. Krajskému státnímu zastupitelství bude podán podnět ke vzetí obviněného do vazby," podotkl mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Poznamenal, že muž střílel z legálně držené pistole ráže 6,35 milimetrů, která byla zajištěna. Právu se podařilo zjistit, že spor, který mezi sebou dva muži měli, mohl mít původ už v minulosti.

Podle soudního psychologa Rostislava Nesnídala tento případ jen potvrzuje nutnost zavedení psychotestů před vydáváním zbrojních pasů. "Myslím, že rozumný, vyrovnaný člověk si s sebou zbraň do restaurace nebere. Pokud by mu někdo udělal před vydáním zbrojního pasu psychotest, určitě by zbraň nedostal. Musí se z části jednat o člověka, který má určité komplexi a na veřejnosti si nevěří. Kdyby nebyl držitelem pistole, skončila by tato slovní potyčka pravděpodobně nanejvýš fackou," dodal Nesnídal. 

Reklama

Výběr článků

Načítám