Hlavní obsah

Na dívku spadl kůň, vážně ji zranil

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RATAJE NAD SÁZAVOU

Osmnáctiletá dívka má poraněnou míchu poté, co spadla z koně a ten upadl přímo na ni. Mladá žena jela na koni v sobotu vpodvečer kolem obce Rataje nad Sázavou, zřejmě při přeskakování překážky kůň zakopl a i s jezdkyní upadl.

Článek

"Při obyčejném pádu z koně mají lidé většinou zlomeniny, ale v tomto případě spadlo zvíře na dívku a ona má těžce poraněnou páteř a míchu. Kvůli závažnosti jejího zdravotního stavu byl přivolán vrtulník Letecké záchranné služby z Prahy, který dívku po ošetření transportoval na traumacentrum fakultní nemocnice Motol," řekla Právu mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová.

"Obcí včera projížděla skupina asi 18 koní, byli to cizí lidé asi na nějaké rekreační projížďce. Nevím odkud byli, ale zřejmě se to stalo jim," řekl Právu starosta Ratají nad Sázavou Luboš Kubát.

Policie případ nevyšetřuje, podle kutnohorské policejní mluvčí nedošlo k žádnému porušení zákona.

Reklama

Související témata:

Související články

Dívka spadla z koně, vážně se zranila

Vážným úrazem skončila pro mladou dívku silvestrovská vyjížďka na koni v Jizerských horách. Žena si na hřbetu oře vyrazila od známé Prezidentské chaty,...

Výběr článků

Načítám