Hlavní obsah

Policie honila řidiče po Praze stopadesátkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští policisté v noci na pátek honili mladíka v kradeném automobilu, který jim unikal v protisměru více než stopadesátikilometrovou rychlostí. Po zloději dokonce asi třicetkrát vystřelili, nikoho naštěstí nezranili. Mladík, kterému je teprve sedmnáct let, nakonec policisty nesetřásl. Kousek za Prahou havaroval.

Článek

Zloděj v kradeném Peugeotu 205 začal před půlnocí unikat z nábřeží v centru Prahy v protisměru a nutil řidiče protijedoucích aut strhnout volant. Tím policistům z pražské pohotovostní motorizované jednotky značně komplikoval pronásledování.

"Způsobem kamikadze najížděl čelně do protijedoucích vozidel, která doslova donutil strhnout řízení. Tím chtěl způsobit, že nás ti řidiči nabourají," uvedl jeden z policistů. Na kola unikajícího vozu vystříleli dva zásobníky. Podařilo se jim prý několikrát pneumatiky zasáhnout, ale nikoli prostřelit.

Po Bělohorské jel řidič zhruba kilometr dvouproudou silnicí až k Vypichu v Praze 6 v protisměru a v levém pruhu dál prchal také Karlovarskou ven z Prahy. Jeho taktika ho nakonec zradila. Na staré cestě na Karlovy Vary narazil do jiného vozu a při nehodě utrpěl zranění.

Řidiče, které divokou jízdou ohrozil na životě, policie vyzvala, ať se přihlásí. Mohou se prý připojit k trestnímu oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám