Hlavní obsah

Motorovou pilou zaútočil na rodinu i policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Drama jak z hororového filmu se odehrálo v neděli večer v Lučanech nad Nisou na Jablonecku, kde se opilý čtyřicetiletý muž rozhodl řešit své problémy pomocí smrtícího stroje - motorové pily. Dřevorubeckým pomocníkem zaútočil nejprve na svoji ženu a děti. Po příjezdu policie obrátil řetěz pily proti zasahujícímu policistovi, kterému způsobil zranění. Policie muže obvinila hned ze čtyř trestných činů, za které mu hrozí až tříleté vězení.

Článek

Hlídka policie vyjela do Lučan nad Nisou v neděli večer, kde muž útočil na svou dvaatřicetiletou ženu a malé děti. Motorovou pilou chtěl rozřezat zamčené dveře do pokoje a vyhrožoval, že všem ublíží. Do pokoje za zamčené dveře se matka s dětmi před zuřícím mužem schovala.

Soudkyně neschválila uvalení vazby na útočníka

"Policista opilce vyzval, ať se uklidní. Ten si dal chvíli pauzu a ztišil se. Pak však policistu udeřil pilou. Muž zákona si s útočníkem poradil pomocí hmatů a chvatů sebeobrany," uvedla mluvčí policie na Jablonecku Ludmila Knopová.

Policista při útoku utrpěl poranění v obličeji a na krku. Opilý útočník ho v těchto místech zasáhl ozubenou lištou pily, kterou se před tím pokusil nastartovat. Policista se bude léčit několik týdnů.

Státní zástupce navrhl umístit agresivního muže do vazby, jelikož se policisté obávali, aby muž své útoky na rodinu nezopakoval. Soudkyně však rozhodla o jeho propuštění na svobodu. Policejní komisař již muže obvinil z násilí proti skupině obyvatel, z ublížení na zdraví, výtržnictví a z útoku na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám