Hlavní obsah

Drogový dealer půjde do vězení na 12,5 roku

PRAHA

Faton Gaši si za organizování mezinárodního obchodu s heroinem vyslechl v pondělí verdikt pražského vrchního soudu. Ten ho poslal do vězení na 12,5 roku, čímž potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni. Podle soudců Gaši v letech 1998 a 1999 zorganizoval vývoz přibližně 250 kilogramů heroinu z České republiky do Itálie.

Článek

Na obchodech se podle spisu podíleli také další dva muži. Jeden z nich je ale mrtvý a druhý je již pátým rokem nezvěstný. Nepodařilo se ani zjistit, odkud Gaši drogy obstarával a ve většině případů ani pro koho tak činil.

Muž s krycím jménem Strejda

Soud vycházel z výpovědí svědků, a zejména z odposlechů telefonních rozhovorů, které se uskutečnily na území Česka, Rakouska i Itálie. Podle Gašiho obhájce Tomáše Sokola však tyto odposlechy jednoznačně neprokazují, že šlo o obchod s narkotiky. V hovorech vystupoval muž s krycím jménem Strejda, který všem udílel pokyny týkající se dodávání drog. Znalci se shodli, že jeho hlas je hlasem Gašiho.

Proces v Plzni trval 11 měsíců ve 40 jednacích dnech. Společně s ním byli obviněni další dva muži a jedna žena za převážení drogy přes hranice, které však soud pro nedostatek důkazů osvobodil. Proces provázela zpřísněná bezpečnostní opatření. Kvůli případu šlo předloni údajně o život státní zástupkyni Věře Brázdové, která ale toto tvrzení odmítla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám