Hlavní obsah

Agresivní deviant zůstane v přísnějším vězení

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký krajský soud v pondělí zamítl žádost Pavla Melmuky, který si odpykává dvanáctiletý trest za pokus o znásilnění a pokus o vraždu 16leté dívky ve Štětí na Litoměřicku, o změnu ústavní sexuologické léčby za ambulantní. Melmuka si od toho sliboval změnu typu věznice z ostrahy na dozor a tedy i větší šanci na podmínečné propuštění.

Článek

Soud zdůvodnil svůj verdikt tím, že odsouzený ani po sedmi letech od nástupu trestu nezahájil stanovenou léčbu. "Psychiatr z valdické věznice také uvedl, že důvody pro ústavní formu léčby trvají. Podle něj je pobyt Pavla Melmuky na svobodě nebezpečný a hrozí opakování útoku," uvedla předsedkyně senátu. Podle znalců je muž postižen sexuální deviací typu útočného sadismu.

Melmuka si přitom mohl již před lety požádat o přeložení do věznice, kde se tento typ deviace, za kterou podle soudu nemůže, léčí během trestu.

Dnes 40letý muž podle rozsudku zaútočil v dubnu před osmi lety ve Štětí na Litoměřicku na mladou dívku, kterou škrtil až do ztráty vědomí. Poté ji svlékl, ale k pohlavnímu styku nedošlo. Když dívka nabyla vědomí, Melmuka ve snaze zakrýt předchozí brutální útok ji opět škrtil a současně ji dotáhl k řece, kde napadené držel hlavu pod hladinou tak dlouho, dokud opět neomdlela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám