Hlavní obsah

Skinheadi pořádají párty na Karlovarsku

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁSNÉ ÚDOLÍ

Asi 60 mladých lidí, převážně příznivců hnutí skinhead, je na soukromé párty v kulturním domě v Krásném Údolí na Karlovarsku. Na akci, kterou monitoruje několik desítek policistů, přijeli i lidé z Maďarska a Německa.

Článek

Policisté mají akci hlášenou jako soukromou oslavu spojenou s hudební produkcí. Podle prvních informací na místě ale nehraje žádná hudební skupina.

Strážci zákona situaci sledují už v zhruba 7 kilometrů vzdáleném Bečově nad Teplou, kde hlídky kontrolují auta. Na místě pak u vstupu do kulturního domu ověřují totožnost příchozích.

"Vše zatím probíhá v klidu, přijelo i několik lidí ze zahraničí," řekl Právu mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta.

Podle něj budou policisté monitorovat dění v obci až do skončení akce. Ten se předpokládá kolem půlnoci. "Ohlídáme noční klid, popřípadě budeme kontrolovat, jestli odjíždějící motoristé nepili před jízdou alkohol," poznamenal mluvčí.

"Radost z toho nemáme, ale co se dá dělat," uvedla pro Právo starostka Krásného Údolí Květuše Smolová (nez.). Dodala, že radnice ještě v pátek apelovala na pronájemce kulturního domu, aby akci na poslední chvíli odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám